Acne behandeling


Acne is een ontsteking van de talgklier en komt voor bij jong en oud. Acne komt echter het meest voor bij jongeren; circa 90% van hen krijgt ermee te maken. Helaas neemt het aantal gevallen acne bij een oudere huid toe.

De oorzaken van acne lopen uiteen.
Zo kan het te maken hebben met hormonen en bacteriën, maar ook met structurele invloeden. In de huid bevinden zich ontelbare talgklieren. De meeste talgklieren bevinden zich in het gezicht, de nek, de borst, de rug en de bovenarmen. De klieren zijn gelegen naast haarzakjes en zijn vaak kronkelige kanaaltjes die eenvoudig verstopt raken. Wanneer een kliertje verstopt raakt ontstaan mee-eters (open comedonen of black heads). Een mee-eter is herkenbaar aan een zwart puntje. Mee-eters kunnen veranderen in puistjes (gesloten comedonen of white heads) en zijn herkenbaar aan een wit bobbeltje. Acne kan uiteindelijk ernstige onderhuidse ontstekingen en littekens veroorzaken.

Behandelingen
Er zijn veel behandelingen van acne voorhanden. Een behandeling kan per persoon verschillend zijn. De huidaandoening kan op verschillende manieren behandeld worden, al dan niet in combinatie met medicijnen om de ontstekingen en de overmatige talgproductie te remmen.  Acne veroorzaakt littekens. Het is raadzaam deze zo snel mogelijk te behandelen om erge littekenvorming tegen te gaan.

De volgende behandelvormen worden in de salon toegepast:

Milde reiniging
Bij reiniging van de huid wordt een milde reinigingslotion op basis van olie in water in plaats van zeep gebruikt. Zeep en agressieve reinigingslotions zorgen er namelijk voor dat de huid uitdroogt, de hoornlaag verdikt en kunnen daarnaast poriën verstoppen. Ook stimuleert zeep de talgproductie.

Peelings en lysings (dieptereiniging)
Peelings en lysings zijn uitstekende middelen om acne te bestrijden. Door de eiwitsplitsende elementen in deze producten wordt de hoornlaag verdund. Doordat de huid dunner wordt kunnen talg en bacteriën makkelijker een weg naar buiten vinden. Wij kunnen na elke peeling de aanwezige ontstekingen en talgpropjes makkelijker verwijderen. Het gebruik van zware peelings bij actieve acne is echter af te raden; de huid raakt hierdoor nog meer verstoord. Beter is dan het gebruik van een lysing. Een lysing bevat namelijk geen korreltjes en verdunt daarentegen wel de hoornlaag.

Heb je last van acné? Bel nu voor een afspraak voor een vrijblijvende huidanalyse.
Je kunt me bereiken op 06 – 29428103.

Schoonheidssalon Aureool is gevestigd in het LifeFit Centre Haarlem waar je naast de schoonheidsbehandelingen ook gebruik kunt maken van de zonnebank en sauna.

Terug naar boven